Wetenschappelijk – Gel

COMPATIBILITEITSTEST VAN HET SPERMA

De FERTI·LILY Conceptie Gel is getest op compatibiliteit met sperma. Er zijn een aantal tests die routinematig worden uitgevoerd, voor producten die zijn ontworpen om in contact te komen met sperma. Een formule waarbij de overleving van zaadcellen
>80% is, houdt in dat het spermavriendelijk is.

De HSSA-test is een Human Sperm Survival Assay die het vermogen van sperma evalueert, om de beweeglijkheid te behouden na blootstelling aan het productmonster. Deze klinische studies zijn uitgevoerd door het externe laboratorium Embryotech.

De resultaten laten zien dat de formule de HSSA-test makkelijk doorstaat. Bij de controle na 24 uur blootstelling met de FERTI·LILY Conceptie Gel, is gebleken dat het sperma 95% van zijn beweeglijkheid behoudt.

Mobiliteit van het sperma na 24 uur blootstelling[1]

In vitro test

Er is ook een in vitro test uitgevoerd om te beoordelen of de FERTI·LILY Conceptie Gel een barrière vormt voor zaadcellen. Als zo’n barrière wordt gecreëerd, kan dit voorkomen dat spermacellen de baarmoederhals bereiken. De resultaten lieten zien dat de zaadcellen in staat waren om de FERTI·LILY Conceptie Gel binnen te dringen en volledig konden migreren.

Het is klinisch bewezen dat de FERTI·LILY Conceptie Gel spermavriendelijk is en migratie van sperma mogelijk maakt. FERTI·LILY Conceptie Gel is veilig en effectief voor stellen die proberen zwanger te worden.

[1] Vargas, Josefina, et al. “Sperm toxicity of “nonspermicidal” lubricant and ultrasound gels used in reproductive medicine.” Fertility and sterility 95.2 (2011): 835-836.

Zwanger worden
HOORT LEUK TE ZIJN

Schuiven naar boven