Veelgestelde Vragen

OVER FERTI·LILY

Veelgestelde Vragen

Wat is de FERTI·LILY Conceptie Cup?

De FERTI·LILY Conceptie Cup is een hormoonvrij conceptiehulpmiddel dat je makkelijk thuis kunt gebruiken om de kans op zwangerschap te vergroten. Het is gemaakt van zachte silicone, kan eenvoudig worden ingebracht na het vrijen en is ontworpen om het sperma naar de baarmoedermond te duwen. Hoe meer zaadcellen het baarmoederhalsslijm bereiken, waar ze beschermd worden, hoe meer er zullen overleven, en hoe groter de kans dat er meer zaadcellen via de baarmoeder naar de eicel zwemmen. Dit vergroot weer je kans om zwanger te worden. 

Hoe gebruik ik de FERTI·LILY Conceptie Cup?

Ga vrijen met je partner (zonder voorbehoedsmiddel). Als hij in jou is klaargekomen, pak je de cup en vouw je deze binnenstebuiten, zodat hij eruitziet als een parapluutje. Breng cup voorzichtig met één vinger in je vagina tot tegen de baarmoederhals aan. Trek dan voorzichtig aan het steeltje terwijl je de cup in de vagina tegenhoud met de vinger, zodat de cup weer omklapt. De spermacellen blijven nu in de cup zitten, en jij kunt doen wat je wilt. Je hoeft niet meer met je benen in de lucht te blijven liggen, maar kunt gewoon rondlopen en alles doen, plassen, douchen of gewoon knuffelen. Na 20-60 minuten kun je de cup verwijderen en schoonmaken.  

Hoe weet ik wanneer ik de cup tegen de baarmoederhals heb?

De baarmoederhals bevindt zich aan de bovenkant van de vagina. Als je weerstand voelt (alsof je tegen het puntje van je neus duwt), zit je goed. Hieronder zie je hoe de vagina en baarmoederhals eruitzien.

Hoe weet ik of de FERTI·LILY Conceptie Cup goed zit?

Je kunt met je vinger gemakkelijk voelen of de cup goed zit. Voel, voor je hem inbrengt, wat het verschil is tussen de cup in zijn normale vorm en als ‘parapluutje’. Je ziet en voelt twee inkepingen – aan weerskanten van het steeltje – als je de cup normaal vasthoudt. Met het steeltje kun je de cup ook wat verplaatsen. 

 

Maak je niet te veel zorgen als je niet kunt voelen of de cup wel of niet goed zit. Het sperma blijft zitten, dichter bij je baarmoederhals, en de cup voorkomt dat sperma naar buiten loopt. Laat de cup even zitten en blijf gewoon oefenen. Je went snel aan het gebruik ervan. 

Kan ik vrijen met de FERTI·LILY Conceptie Cup in?

Hoewel het technisch mogelijk is om seks te hebben tijdens het dragen van de cup, kan het zijn dat je per ongeluk de cup doet verschuiven en dat het steeltje in de weg gaat zitten. Natuurlijk kun je nog steeds genieten van niet-penetrerende seks. Het bereiken van een orgasme kan je zelfs helpen om zwanger te worden. 

Moet ik de FERTI·LILY Conceptie Cup uitdoen als ik naar het toilet moet?

Nee. Je kunt de FERTI·LILY Conceptie Cup gewoon inhouden als je naar de wc gaat

Kan ik rondlopen en alles doen tijdens het dragen van de FERTI·LILY Conceptie Cup?

Zeker! De FERTI·LILY Conceptie Cup past bij elke leefstijl. Hij is comfortabel om te dragen en je kunt na het vrijen en inbrengen gewoon alles doen wat je wilt. Eenmaal ingebracht, blijft de cup goed op zijn plek zitten en houdt het sperma binnen. Je kunt gewoon opstaan en rondlopen, douchen, naar het toilet gaan of gezellig op de bank tv kijken. Je hoeft niet meer met je benen in de lucht te blijven liggen!

Is de FERTI·LILY Conceptie Cup de goede maat voor mij?

Er is één maat FERTI·LILY Conceptie Cup, die geschikt is voor elke vrouw, hoe lang-kort, dik-dun of oud-jong je ook bent. De cup is gemaakt van zacht silicone, en is dus zeer soepel, waardoor hij gemakkelijk is in te brengen en comfortabel is om te dragen. Na het inbrengen sluit de cup mooi tegen de wanden van de vagina, met het ‘bekertje’ boven bij de baarmoederhals. Het steeltje kan net wat uit je vagina steken of net niet; dat verschilt per persoon (de meeste vagina’s zijn tussen de 10 en 13 centimeter lang).  Hoe dan ook, je kunt hem gemakkelijk pakken om de cup te verwijderen. 

Doet silicone iets met je lichaam of hormoonhuishouding?

Nee. De FERTI·LILY Conceptie Cup is gemaakt van silicone van medische kwaliteit, en heeft geen effecten op het lichaam. Het geeft ook geen chemische stoffen of hormonen af. 

Hoe lang kan ik de FERTI·LILY Conceptie Cup gebruiken?

De FERTI·LILY Conceptie Cup kan tot zes cycli worden hergebruikt, ervan uitgaande dat je de cup ongeveer drie keer per cyclus gebruikt (dus maximaal 18 keer). Bij langer gebruik begint het silicone af te breken. Vervang de cup dus na je zesde cyclus. Merk je dat het silicone op een gegeven moment toch slecht wordt of je ziet beschadigingen, zoals een scheurtje, of als de cup vreemd ruikt of begint te verkleuren, gooi de cup dan weg en gebruik een nieuwe. Een cup die in slechte staat verkeert, kan irritatie veroorzaken, kapot gaan of het sperma beschadigen.

Hoe onderhoud en bewaar ik de FERTI·LILY Conceptie Cup?

De FERTI·LILY Conceptie Cup moet na elk gebruik worden schoongemaakt. Volg hierbij de aanwijzingen (je leest hier meer). Vóór het eerste gebruik, moet je de cup in (drinkbaar) kraanwater uitkoken. Voeg geen zeep of afwasmiddel toe, omdat dit het silicone afbreekt. Een FERTI·LILY Conceptie Cup die op de juiste manier wordt gereinigd kan tot zes cycli worden gebruikt. 

Kan de FERTI·LILY Conceptie Cup vast komen te zitten of in mijn lichaam verdwijnen?

De vagina is (inwendig) niet direct verbonden met andere lichaamsholtes. De FERTI·LILY Conceptie Cup kan dus niet aan de wandel gaan. Als je hem goed gebruikt, is de cup eenvoudig in te brengen en te verwijderen. Met het elastische steeltje kun je de cup snel vinden en verwijderen, dus het is zeer onwaarschijnlijk dat hij vast blijft zitten.
Trek niet te hard aan het steeltje als je de FERTI-LILY cup wilt verwijderen, omdat dit pijn kan doen en het steeltje kan breken. Voel je toch weerstand, ga dan op je hurken zitten, zodat je baarmoederhals lager komt te liggen. Ontspan, adem door en beweeg de cup langzaam beetje bij beetje naar beneden door zachtjes aan het steeltje te trekken. Hoe hoger je het steeltje vasthoudt, hoe dikker en steviger het silicone is. Dit is dan ook makkelijker om de cup te verwijderen en breken of morsen te voorkomen. Je kunt ook je vinger inbrengen en langs de rand van de cup schuiven om eventueel het vacuüm op te heffen, zodat je de cup gemakkelijk kunt verwijderen. 

Kan het steeltje breken?

Ja, als je er te hard aan trekt, kan het steeltje breken. Dichter bij de cup is het silicone dikker, dus probeer het steeltje hoog vast te houden en trek voorzichtig aan de FERTI·LILY Conceptie Cup. Zie je dat het silicone aangetast of beschadigd is, door bijvoorbeeld scheurtjes, gooi de cup dan weg en vervang deze.

Wat als ik vergeet de FERTI·LILY Conceptie Cup te verwijderen?

Ten eerste: geen paniek! De cup is gemaakt van silicone van medische kwaliteit die tot 30 dagen in je lichaam kan blijven (maar doe dat vooral niet). Menstruatiecups zijn gemaakt van een soortgelijk materiaal en worden tot wel 24 uur achtereen gedragen. Als je je realiseert dat je de cup al meer dan een uur in hebt, zoek dan een geschikt moment om de cup te verwijderen, spoel hem af en dep hem droog. 

Kan ik de FERTI·LILY Conceptie Cup ook gebruiken als ik allergisch ben voor silicone?

De meeste mensen zijn niet allergisch voor silicone. Hoewel er mensen zijn die allergisch zijn voor latex (het materiaal waar de meeste condooms van zijn gemaakt), is de kans dat silicone een allergische reactie veroorzaken veel kleiner. Als je echter weet dat je allergisch bent voor silicone dan moet je dit product niet gebruiken.

Hoe lang moet ik wachten tot ik de cup weer kan gebruiken?

Je kunt de FERTI·LILY Conceptie Cup gebruiken wanneer en zo vaak je wilt. Bedenk wel dat de kwaliteit van sperma op de tweede dag beter is, en je vruchtbare periode meestal 5-6 dagen duurt. Als je de cup dus tijdens die zes dagen om de andere dag gebruikt, maximaliseer je de kans om zwanger te worden. 

Is de FERTI·LILY Conceptie Cup iets voor mij?

De FERTI·LILY cup zorgt er voor dat er meer sperma naar de baarmoederhals wordt verplaatst. Dit verhoogt de hoeveelheid zaadcellen die in de baarmoeder zwemmen en vergroot de kans op bevruchting van een eicel. De FERTI·LILY cup verhoogt de kans op bevruchting alleen op het moment van ovulatie en als je een cyclus hebt. De FERTI·LILY Conceptie Cup is vooral effectief voor stellen die zwanger proberen te worden zonder onderliggende oorzaak van onvruchtbaarheid.
Als je geen menstruatiecyclus hebt dan helpt de FERTI·LILY helaas niet om je kansen te vergroten en raden wij je aan om dit probleem met een arts te bespreken. Als je een geïnduceerde cyclus hebt, bijvoorbeeld met hulp van hormonen, helpt de FERTI·LILY nog steeds om de hoeveelheid sperma die in de baarmoederhals terechtkomt te verhogen. Bij een langzame of lage zaadtelling kan de FERTI·LILY Cup helpen als een “zetje in de rug” en kan het mogelijk zijn dat de weinige zaadcellen alsnog de eicel bereiken. Als er geen zaadcellen in het sperma (Azoöspermie) aanwezig zijn, kan FERTI-LILY helaas niet helpen bij de bevruchting.

Hoe kan de conceptie cup mij helpen om zwanger te worden?

Door het sperma dichter bij de baarmoederhals te duwen na het vrijen kunnen conceptie cups de hoeveelheid zaadcellen die de baarmoederhals bereiken verhogen, de afstand tussen de zaadcellen verminderen om de baarmoederhals in te gaan en het sperma beschermen tegen de vijandige pH van de vagina. Studies hebben aangetoond dat bij het gebruik van een conceptie cup na het vrijen de hoeveelheid zaadcellen die in het baarmoederhalsslijm zwemmen met meer dan 300% kan verhogen. Sinds de jaren ’50 van de vorige eeuw worden conceptie cups door gynaecologen en specialisten gebruikt om bijvoorbeeld de kans op succes met donorsperma te vergroten. FERTI·LILY heeft de conceptie cup nu opnieuw ontworpen zodat stellen ze kunnen gebruiken vanuit het comfort van hun huis om de kansen op een goede bevruchting te vergroten.

Is het pijnlijk om de conceptie cup in te brengen of te verwijderen?

Na de geslachtsgemeenschap is de vagina over het algemeen vochtig en wijder dan normaal, dus meestal is het niet oncomfortabel om de FERTI·LILY in te brengen of te verwijderen. Als je problemen hebt met het inbrengen of verwijderen van de cup helpt het om de beker voor het inbrengen op te vouwen zoals bij een menstruatiebeker. Eenmaal voorbij de ingang gaat de cup open en kun je hem naar de baarmoederhals duwen. Als je de cup verwijdert kun je ook je vingers gebruiken om de beker dubbel te vouwen terwijl hij nog in je vagina zit zodat hij kleiner wordt en hem zo kunt verwijderen.

Hoe verzenden jullie mijn bestelling?

Al onze bestellingen worden verzonden via DPD. Bestellingen die wij voor 15:15 uur hebben ontvangen worden dezelfde dag nog bij DPD aangeboden. Het is ons streven om je FERTI·LILY binnen twee werkdagen te leveren. We verpakken en verzenden je FERTI·LILY in een discreet wit brievenbusdoosje.

Kan ik mijn product retour sturen na bestelling?

Raadpleeg onze Algemene Voorwaarden voor meer informatie over ons retourbeleid. Omwille van hygiene en gezondheidsoverwegingen kunnen wij geen producten retour nemen waarvan de plastic verzegeling is geopend. Dit betreft de plastic verzegeling voor de FERTI·LILY cup die je zult vinden in de verpakking. Neem voor het retourneren van je bestelling contact met ons op via [email protected] of 020 808 6020. 

STAAT JE VRAAG ER NIET BIJ? NEEM DAN CONTACT MET ONS OP VIA ONDERSTAAND FORMULIER

Schuiven naar boven