VEELGESTELDE VRAGEN

Wat is de FERTI·LILY Conceptie Cup?

De FERTI·LILY Conceptie Cup is een hormoonvrij conceptiehulpmiddel, klinisch bewezen om de kans op een zwangerschap te vergroten. Het is gemaakt van zacht silicone, kan eenvoudig worden ingebracht na het vrijen en is ontworpen om het sperma naar de baarmoedermond te duwen. Hoe meer zaadcellen het baarmoederhalsslijm bereiken, waar ze beschermd worden, hoe meer er zullen overleven en hoe groter de kans dat er meer via de barmoeder naar de eicel zwemmen. Dit vergroot je kans om zwanger te worden.

Hoe gebruik ik de FERTI·LILY Conceptie Cup?

Ga vrijen met je partner (zonder voorbehoedsmiddel). Als hij in jou is klaargekomen, pak je de cup en vouw je deze binnenstebuiten, zodat hij eruitziet als een parapluutje. Breng cup voorzichtig met één vinger in je vagina tot tegen de baarmoederhals aan. Trek dan voorzichtig aan het steeltje terwijl je de cup in de vagina tegenhoud met de vinger, zodat de cup weer omklapt. De spermacellen blijven nu in de cup zitten, en jij kunt doen wat je wilt. Je hoeft niet meer met je benen in de lucht te blijven liggen, maar kunt gewoon rondlopen en alles doen, plassen, douchen of gewoon knuffelen. Na 20-60 minuten kun je de cup verwijderen en schoonmaken.  

Hoe weet ik wanneer ik de cup tegen de baarmoederhals heb?

De baarmoederhals bevindt zich aan de bovenkant van de vagina. Als je weerstand voelt (alsof je tegen het puntje van je neus duwt), zit je goed. Hieronder zie je hoe de vagina en baarmoederhals eruitzien.

Hoe weet ik of de FERTI·LILY Conceptie Cup goed zit?

Je kunt met je vinger gemakkelijk voelen of de cup goed zit. Voel, voor je hem inbrengt, wat het verschil is tussen de cup in zijn normale vorm en als ‘parapluutje’. Je ziet en voelt twee inkepingen – aan weerskanten van het steeltje – als je de cup normaal vasthoudt. Met het steeltje kun je de cup ook wat verplaatsen. 

 

Maak je niet te veel zorgen als je niet kunt voelen of de cup wel of niet goed zit. Het sperma blijft zitten, dichter bij je baarmoederhals, en de cup voorkomt dat sperma naar buiten loopt. Laat de cup even zitten en blijf gewoon oefenen. Je went snel aan het gebruik ervan. 

Kan ik vrijen met de FERTI·LILY Conceptie Cup in?

Hoewel het technisch mogelijk is om seks te hebben tijdens het dragen van de cup, kan het zijn dat je per ongeluk de cup doet verschuiven en dat het steeltje in de weg gaat zitten. Natuurlijk kun je nog steeds genieten van niet-penetrerende seks. Het bereiken van een orgasme kan je zelfs helpen om zwanger te worden. 

Moet ik de FERTI·LILY Conceptie Cup uitdoen als ik naar het toilet moet?

Nee. Je kunt de FERTI·LILY Conceptie Cup gewoon inhouden als je naar de wc gaat

Kan ik rondlopen en alles doen tijdens het dragen van de FERTI·LILY Conceptie Cup?

Zeker! De FERTI·LILY Conceptie Cup zorgt er voor dat de zaadcellen op hun plaats blijven zodat jij vrij kunt bewegen. Zodra de cup is ingebracht kun je opstaan, douchen, naar het toilet gaan of lekker op de bank gaan liggen. 9/10 vrouwen vinden de cup comfortabel om te dragen en een van onze klanten droeg haar cup zelfs tijdens haar bootcamp les!

Is de FERTI·LILY Conceptie Cup de goede maat voor mij?

De FERTI·LILY Conceptie Cup is in een maat beschikbaar en is geschikt voor alle vrouwen onafhankelijk van lengte, gewicht, leeftijd of iets anders. De cup klemt zich vast tussen de wanden van het vaginale kanaal bij het inbrengen en opent zich bij de opening van de baarmoederhals. Het steeltje steekt mogelijk net uit de vagina of blijft net binnen – dit verschilt per persoon (de gemiddelde vagina is 10-13 centimeter in lengte). Je kunt er in ieder geval gemakkelijk bij om de cup te verwijderen. In een recent klinische studie gaf 82% van de vrouwen aan dat de cup de juiste maat had.

Doet silicone iets met je lichaam of hormoonhuishouding?

Nee. De FERTI·LILY Conceptie Cup is gemaakt van silicone van medische kwaliteit, en heeft geen effecten op het lichaam. Het geeft ook geen chemische stoffen of hormonen af. 

Hoe lang kan ik de FERTI·LILY Conceptie Cup gebruiken?

De FERTI·LILY Conceptie Cup is herbruikbaar voor 6 cycli, er vanuit gaande dat je cup gemiddeld drie keer per cyclus gebruikt. Het zou kunnen dat het silicone materiaal na de 6 cycli sporen van gebruik laat zien, dus we raden aan hem op dit moment te vervangen. Mocht er tussentijds sprake zijn scheurtjes, verkleuring of een vreemde geurtjes, vervang je cup dan met een nieuwe. Een cup in die deze kenmerken heeft kan irritatie veroorzaken, breken, of schadelijk zijn voor sperma.

Hoe onderhoud en bewaar ik de FERTI·LILY Conceptie Cup?

De FERTI·LILY Conceptie Cup moet na elk gebruik worden schoongemaakt. Volg hierbij de aanwijzingen (je leest hier meer). Vóór het eerste gebruik, moet je de cup in (drinkbaar) kraanwater uitkoken. Voeg geen zeep of afwasmiddel toe, omdat dit het silicone afbreekt. Een FERTI·LILY Conceptie Cup die op de juiste manier wordt gereinigd kan tot zes cycli worden gebruikt. 

Kan de FERTI·LILY Conceptie Cup vast komen te zitten of in mijn lichaam verdwijnen?

De vagina is (inwendig) niet direct verbonden met andere lichaamsholtes. De FERTI·LILY Conceptie Cup kan dus niet aan de wandel gaan. Als je hem goed gebruikt, is de cup eenvoudig in te brengen en te verwijderen. Met het elastische steeltje kun je de cup snel vinden en verwijderen, dus het is zeer onwaarschijnlijk dat hij vast blijft zitten.
Trek niet te hard aan het steeltje als je de FERTI-LILY cup wilt verwijderen, omdat dit pijn kan doen en het steeltje kan breken. Voel je toch weerstand, ga dan op je hurken zitten, zodat je baarmoederhals lager komt te liggen. Ontspan, adem door en beweeg de cup langzaam beetje bij beetje naar beneden door zachtjes aan het steeltje te trekken. Hoe hoger je het steeltje vasthoudt, hoe dikker en steviger het silicone is. Dit is dan ook makkelijker om de cup te verwijderen en breken of morsen te voorkomen. Je kunt ook je vinger inbrengen en langs de rand van de cup schuiven om eventueel het vacuüm op te heffen, zodat je de cup gemakkelijk kunt verwijderen. 

Kan het steeltje breken?

Ja, als je er te hard aan trekt, kan het steeltje breken. Dichter bij de cup is het silicone dikker, dus probeer het steeltje hoog vast te houden en trek voorzichtig aan de FERTI·LILY Conceptie Cup. Zie je dat het silicone aangetast of beschadigd is, door bijvoorbeeld scheurtjes, gooi de cup dan weg en vervang deze.

Wat als ik vergeet de FERTI·LILY Conceptie Cup te verwijderen?

Ten eerste: geen paniek! De cup is gemaakt van silicone van medische kwaliteit die tot 30 dagen in je lichaam kan blijven (maar doe dat vooral niet). Menstruatiecups zijn gemaakt van een soortgelijk materiaal en worden tot wel 24 uur achtereen gedragen. Als je je realiseert dat je de cup al meer dan een uur in hebt, zoek dan een geschikt moment om de cup te verwijderen, spoel hem af en dep hem droog. 

Kan ik de FERTI·LILY Conceptie Cup ook gebruiken als ik allergisch ben voor silicone?

De meeste mensen zijn niet allergisch voor silicone. Hoewel er mensen zijn die allergisch zijn voor latex (het materiaal waar de meeste condooms van zijn gemaakt), is de kans dat silicone een allergische reactie veroorzaken veel kleiner. Als je echter weet dat je allergisch bent voor silicone dan moet je dit product niet gebruiken.

Hoe lang moet ik wachten tot ik de cup weer kan gebruiken?

Je kunt de FERTI·LILY Conceptie Cup gebruiken wanneer en zo vaak je wilt. Bedenk wel dat de kwaliteit van sperma op de tweede dag beter is, en je vruchtbare periode meestal 5-6 dagen duurt. Als je de cup dus tijdens die zes dagen om de andere dag gebruikt, maximaliseer je de kans om zwanger te worden. 

Is het pijnlijk om de conceptie cup in te brengen of te verwijderen?

Na het vrijen is de vagina normaalgesproken voldoende gesmeerd en iets opgerekt wat het gemakkelijk maakt om de FERTI·LILY in te brengen en te verwijderen. In een klinische studie gaf 94% van de deelnemers aan geen ongemak te ervaren tijdens het gebruik van de cup. Mocht je moeite hebben met het inbrengen of verwijderen van de cup dan kan het helpen om de cup dubbel te vouwen net als bij een menstruatie cup tijdens het inbrengen. Zodra de cup is ingebracht zal de cup weer openen en kun je hem met je vinger naar de opening van de baarmoederhals duwen. Zo kun je de cup bij het verwijderen ook weer dubbelvouwen of via de inkepingen op de cup samenknijpen wat de cup kleiner maakt.

Wat is het verschil tussen FERTI·LILY en een menstruatie cup?

De FERTI·LILY Conceptie Cup is speciaal ontworpen om de kans op een zwangerschap te vergroten – van het zachte en flexibele materiaal waar de cup van gemaakt is tot de vorm van de cup en de manier waarop deze ingebracht kan worden. Hoewel de cups misschien op elkaar lijken is een menstruatie cup ontworpen voor – en getest op – een heel ander doeleinde. Een menstruatie zit lager in de vagina met het doel om bloed op te vangen en lekkage te vermijden. De FERTI·LILY Conceptie Cup is minder diep en kan daardoor niet alleen het sperma opvangen en tegenhouden, maar het ook dichter bij de baarmoederhals brengen en houden zodat het zo min mogelijk tijd in de schadelijke omgeving van de vagina door hoeft te brengen. Menstruatie cups zijn geclassificeerd als product voor persoonlijke hygiëne en niet onderworpen aan dezelfde strenge eigen voor klinische werking en veiligheid en zijn daardoor mogelijk van een andere kwaliteit. De FERTI·LILY Conceptie Cup is getest op veiligheid en klinische effectiviteit en is een geregistreerd Medisch Hulpmiddel ter ondersteuning van zwangerschap.

Is het normaal dat er vloeistoffen achterblijven, na het verwijderen van de cup?

Het is heel normaal dat er na het verwijderen van de cup vloeistoffen achterblijven en niks om je zorgen over te maken. Het is een combinatie van sperma, vaginale vloeistof en baarmoederhalsslijm dat zich in de cup verzameld na het vrijen. Zonder cup vloeit dit er geleidelijk uit, of bijvoorbeeld als je naar het toilet gaat. De vloeistoffen die je in de FERTI·LILY Conceptie Cup aantreft is exact hetzelfde – het is simpelweg samengekomen op een plek en in een keer verwijderd.

Sperma bevat de belangrijke spermacellen die nodig zijn voor een bevruchting. Direct na de ejaculatie zullen ze proberen om naar de baarmoederhals te zwemmen. De FERTI·LILY Conceptie Cup geeft de rest een duwtje en plaatst ze zo dicht mogelijk bij de baarmoederhals als mogelijk. De meeste zaadcellen zullen 20-60 minuten na het plaatsen van de cup het baarmoederhalsslijm bereiken.

Hoewel niet al het sperma door de cup mee geduwd zullen worden, is het ook weer niet zo dat de spermacellen die de baarmoederhals hebben bereikt er tijdens het verwijderen van de cup weer uitgetrokken worden.

Wist je dat? Sperma bestaat voor slechts 2-5% uit zaadcellen. De rest is een combinatie van overtollige vloeistoffen waaronder aminozuren, enzymen en vloeistoffen die door de mannelijke geslachtsorganen worden uitgescheden.

STAAT JE VRAAG ER NIET BIJ? NEEM DAN CONTACT MET ONS OP VIA ONDERSTAAND FORMULIER

Waarom is het een goed idee om De FERTI·LILY Conceptie Gel te gebruiken wanneer je zwanger wilt worden?

Vaginale droogheid komt twee keer zoveel voor bij vrouwen die proberen zwanger te worden, vergeleken met vrouwen die niet zwanger willen worden.

Dit komt omdat geslachtsgemeenschap vaak moet worden gepland en we daardoor niet altijd in de stemming zijn. Het gebruik van De FERTI·LILY Conceptie Cel, zorgt voor extra comfort zonder de zaadcellen negatief te beïnvloeden. Het helpt dus om het vrijen fijn en leuk te houden, zoals het hoort.

Heb ik een applicator nodig?

Nee. We raden aan om De FERTI·LILY Conceptie Gel aan te brengen op de buitenste genitale oppervlakken, inclusief de schaamlippen en penis. De belangrijkste functie van De FERTI·LILY Conceptie Gel is om het vrijen zo comfortabel mogelijk te maken en tegelijkertijd is het spermavriendelijk. Veel van onze klanten zijn het erover eens, dat het gebruik van een applicator bij het glijmiddel een procedure is die ze liever zouden missen.

Kan ik de FERTI·LILY Conceptie Gel gebruiken in combinatie met De FERTI·LILY Conceptie Cup?

Absoluut! De FERTI·LILY Conceptie Gel kan worden gebruikt om het vrijen aangenamer te maken en in combinatie met De FERTI·LILY Conceptie Cup, worden de kansen op een zwangerschap vergroot.

Waarom is de FERTI·LILY Conceptie Gel anders dan standaard glijmiddelen?

De meeste standaard glijmiddelen zijn niet ontwikkeld om spermavriendelijk te zijn. Ze kunnen ingrediënten bevatten, zoals glycerine of conserveermiddelen. Deze ingrediënten kunnen de zaadcellen negatief beïnvloeden. Wist je dat zelfs speeksel de beweeglijkheid van het sperma aanzienlijk kan verminderen?

Hoe weet ik dat De FERTI·LILY Conceptie Gel veilig is voor de zaadcellen en de baby?

De FERTI·LILY Conceptie Gel is getest volgens FDA-normen voor producten die in contact komen met sperma. Deze testen tonen aan dat De FERTI·LILY Conceptie Gel spermavriendelijk is. Het beschadigt of doodt het sperma niet. De testen tonen ook aan dat De FERTI·LILY Conceptie Gel geen barrière vormt voor zaadcellen, zodat ze vrij kunnen zwemmen. Daarnaast is gebleken dat De FERTI·LILY Conceptie Gel veilig is voor de embryonale ontwikkeling en het heeft geen invloed op de gezonde ontwikkeling van een embryo.

Helpt De FERTI·LILY Conceptie Gel of de Conceptie Cup ‘slechte zaadcellen’ bij het ei te komen?

Nee. De FERTI·LILY Conceptie Gel helpt het comfort en het plezier van het vrijen te vergroten, zonder de zaadcellen te beschadigen. Hoewel de fructose in het glijmiddel kan helpen om een energiebron voor sperma te leveren, verhoogt het niet de kwaliteit van het sperma. Ook stimuleert het niet de zaadcellen die zwakker zijn. De FERTI·LILY Conceptie Cup helpt bij het optimaliseren van de hoeveelheid sperma die aan de baarmoederhals wordt aangeboden. De functie van het het baarmoederhalsslijm is nog altijd om de gezonde zaadcellen eruit te filteren. Het sperma heeft nog steeds de race naar het ei, waardoor de beste en snelste zaadcellen daar in de buurt kunnen komen.

STAAT JE VRAAG ER NIET BIJ? NEEM DAN CONTACT MET ONS OP VIA ONDERSTAAND FORMULIER

VAN OVULATIE TOT ZWANGERSCHAP:
OVER VRUCHTBAARHEID EN CONCEPTIE

Wat is ovulatie?

Elke maand produceren je eierstokken een aantal eicellen die in kleine zakjes, follikels genaamd, groeien. Tijdens de eisprong of ovulatie knappen deze follikels open. Dit moment is meestal ongeveer twee weken voor de menstruatie.

Je vruchtbaarste dagen zijn de dagen net vóór de ovulatie. Op dit moment is het baarmoederhalsslijm gladder, om het sperma te helpen gemakkelijker bij de eicel te komen om deze te bevruchten. Aan het slijm kun je zien of je ovuleert of niet, maar je moet wel weten hoe. Hoe werkt het? >

Hoe wordt een eicel bevrucht?

Nadat de eicel het follikel verlaat, maakt je lichaam een hormoon aan dat ervoor zorgt dat de baarmoederwand dikker wordt, zodat daar een bevruchte eicel in kan nestelen. De eicel is inmiddels in de eileider aanbeland, waar deze 24 uur lang wacht op bevruchting door een zaadcel.

Wordt de eicel niet bevrucht, dan beweegt deze verder naar de baarmoeder om dan uiteen te vallen. De verdikte baarmoederwand wordt dan tijdens de menstruatie afgevoerd, waarna het ovulatieproces opnieuw begint.

Als een zaadcel zijn reis door de vagina, de baarmoederhals en verder naar de eileider overleeft, kan hij de eicel binnendringen en deze bevruchten. Daarna kunnen er geen zaadcellen meer in de eicel komen.

HOE VERGROOT IK DE KANS
OM ZWANGER TE WORDEN?

Aanpassingen in je leefstijl

Er zijn een aantal dingen die je zelf kunt doen om de natuur een handje te helpen. Gezonde voeding en een gezonde leefstijl kunnen helpen om de kans om zwanger worden te vergroten en je lichaam voor te bereiden op een succesvolle zwangerschap. Zowel jij als je partner kunnen minder alcohol gaan drinken, stoppen met roken, meer bewegen en meer vitaminen slikken, zoals foliumzuur en zink. Overleg met je huisarts wat je allemaal kunt doen

Wanneer ben ik vruchtbaar?

Het tijdstip van de ovulatie verschilt van vrouw tot vrouw, is afhankelijk van de lengte van je cyclus, en kan zelfs van maand tot maand verschillen. Om je vruchtbare dagen te volgen kun je een ovulatietest doen en er zijn apps om je cyclus te volgen.
Een andere manier om erachter te komen wanneer je vruchtbaar bent, is door naar de consistentie en kleur van je vaginale afscheiding te kijken. Dit is het baarmoederhalsslijm, en kun je zelf eenvoudig controleren. In de dagen voor de eisprong (ovulatie) verandert de consistentie van het slijm en wordt het ‘spermavriendelijker’. Als het bijna kleurloos (een beetje als rauw eiwit) en elastisch is, ben je het vruchtbaarst. Is het slijm plakkerig en roomwit van kleur, dan ben je minder vruchtbaar.
Je kunt je ovulatie ook volgen door je temperatuur op te nemen (in rust). Tijdens de ovulatie is deze hoger.
De allereerste stap is gezond leven en goed geïnformeerd zijn. De FERTI·LILY Conceptie Cup is meer dan een middel dat je leefstijl ondersteunt; het helpt de kans op een zwangerschap te vergroten met +48%. Gebruik de cup tijdens je meest vruchtbare dagen en vergroot zo de kans om zwanger te worden. Hoe werkt het? >

MOEILIJK ZWANGER WORDEN

Hoe lang duurt het gewoonlijk om zwanger te worden?

Of dit nu de eerste keer is dat je het probeert of nóg een kindje wilt krijgen, het is volkomen normaal dat het een tijdje duurt voordat je zwanger wordt. Statistisch gezien is de kans op een zwangerschap na een jaar proberen groter dan wanneer je nog maar een maand bezig bent. De kans dat je na drie, zes en twaalf maanden proberen zwanger bent, wordt geschat op respectievelijk 68%, 81% en 92%. Houd dus vol! 

Wat voor effect heeft stress op mijn vruchtbaarheid?

De drukte van het dagelijkse leven en de druk om zwanger te worden kunnen stress verhogend werken. Als het niet meteen lukt, kun je gaan piekeren – je biologische klok tikt immers door – en bedenken wat je mogelijk kunt doen om het proces te versnellen. Maar het beste wat je kunt doen is: ontspannen! Stress heeft een negatief effect op je vruchtbaarheid, en piekeren maakt het alleen maar erger.

En hoe zit het met mijn leeftijd?

Als vrouw ben je rond je 22e het vruchtbaarst, en dan is de kans om zwanger te worden elke keer dat je het probeert 20-30%. Op je 35e is deze kans maar liefst met de helft afgenomen; en ook het aantal spermacellen van je partner is met een derde gedaald tegen de tijd dat hij 30 is. Feit is: hoe ouder je bent, hoe kleiner de kans dat je zwanger wordt. Maar de meeste mensen die zwanger proberen te worden zijn niet 22, maar eerder 30 of ouder. Help de natuur dus een handje en laat de balans in je voordeel doorslaan! 

Wij hebben een handige gids voor jou gemaakt om je
vruchtbaarheid een boost te geven!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang onze gids per email

Hoe verzenden jullie mijn bestelling?

Al onze bestellingen worden verzonden via PostNL. Bestellingen die wij voor 14:00 uur hebben ontvangen worden dezelfde dag nog bij PostNL aangeboden. Het is ons streven om je FERTI·LILY binnen twee werkdagen te leveren. We verpakken en verzenden je FERTI·LILY in een discreet blanco brievenbusdoosje.

Kan ik mijn product retour sturen na bestelling?

Raadpleeg onze Algemene Voorwaarden voor meer informatie over ons retourbeleid. Omwille van hygiene en gezondheidsoverwegingen kunnen wij geen producten retour nemen waarvan de plastic verzegeling is geopend. Dit betreft de plastic verzegeling voor de FERTI·LILY cup die je zult vinden in de verpakking. Neem voor het retourneren van je bestelling contact met ons op via support@fertilily.com of 020 808 6020. 

STAAT JE VRAAG ER NIET BIJ? NEEM DAN CONTACT MET ONS OP VIA ONDERSTAAND FORMULIER

Schuiven naar boven