Wetenschappelijk

KLINISCHE ONDERBOUWING
FERTI·LILY

Lees op deze pagina meer over de wetenschappelijke onderbouwing van conceptie cups en hoe deze de vruchtbaarheid ondersteunen, de klinische resultaten van de FERTI·LILY Conceptie Cup en beoordelingen van gebruikers van FERTI·LILY.

De FERTI·LILY Conceptie Cup helpt stellen om thuis zwanger te worden. Gemaakt van zeer zachte, flexibele silicone en vrij van hormonen kan de cup na het vrijen worden ingebracht. De cup zorgt ervoor dat zoveel mogelijk sperma naar de baarmoederhals wordt geleid, zodat meer zaadcellen de baarmoeder in kunnen zwemmen.

De FERTI·LILY Conceptie Cup is klinisch getest en laat een verbetering in de kans op een zwangerschap zien.

In een apart onderzoek zijn 201 gebruikers gevraagd om hun ervaring met de FERTI·LILY Conceptie Cup te delen. 89% van de gebruikers was in het algemeen tevreden met FERTI·LILY, 86% vond de cup makkelijk om te gebruiken en 88% vond de cup comfortabel om te dragen. Gemiddeld geven de gebruikers van FERTI·LILY het product een 4.4 van 5 sterren. Voor meer ervaringsverhalen van gebruikers van FERTI·LILY verwijzen we je graag naar de reviews onderaan deze pagina.

Cervicale Caps en Cups (Conceptiecups) worden al tijden gebruikt ter verbetering en ondersteuning van vruchtbaarheid. Het voornaamste doel van deze hulpmiddelen is om het ejaculaat zo dicht mogelijk bij de baarmoedermond te krijgen en de hoeveelheid spermatozoa die door het baarmoederhalsslijm zwemt op weg naar bevruchting te maximaliseren (1) . Van deze cervicale cups is aangetoond dat ze het aantal spermacellen dat het baarmoederhalsslijm binnendringt met meer dan 300% kunnen verhogen (2).

>300% MEER ZAADCELLEN
KOMEN IN HET
BAARMOEDERHALSSLIJM

Een verhoogde concentratie van spermatozoa in het baarmoederhalsslijm heeft een gunstig effect op de kans op bevruchting (3) . Een stel met een hogere penetratie van het Spermatozoa – Baarmoederhalsslijm heeft na 6 maanden een significant hogere kans op zwangerschap dan stellen met een lage penetratiegraad (29,1% vs. 2,3%).
“Zelfs bij stellen met een normale spermakwaliteit van de man werden duidelijk meer zwangerschappen vastgesteld bij een goede penetratie van het baarmoederhalsslijm”(4) .

De FERTI·LILY Conceptie Cup combineert de klinische werking van traditionele cervicale cups met gebruiksgemak en comfort om je meer controle over je vruchtbaarheid te geven. De FERTI·LILY Conceptie Cup staat niet in de weg van een natuurlijke bevruchting (5 , 6).

Lees voor meer gedetailleerde informatie over de veiligheid en effectiviteit van FERTI·LILY de publicatie met de klinische resultaten van FERTI·LILY in het wetenschappelijke en peer-reviewed Journal for Pregnancy and NewBorn Care:

Het product is comfortabel, makkelijk te gebruiken en maakt geen inbreuk op de romantiek en intimiteit van het moment.

Hoewel de FERTI·LILY Conceptie Cup geen directe invloed heeft op de ovulatie of andere factoren die de vruchtbaarheid kunnen beïnvloeden, is het bewezen dat de FERTI·LILY Cup de kans op zwangerschap bij verder gezonde stellen vergroot. De FERTI·LILY is ontwikkeld in samenwerking met Europese gynaecologen en vruchtbaarheidsspecialisten.

Beoordelingen

1) Diamond, Michael P., et al. “Pregnancy following use of the cervical cup for home artificial insemination utilizing homologous semen.” Fertility and sterility 39.4 (1983): 480-484

2) Pelekanos, MICHAEL J. (2015). Postcoital Sperm Assessment Comparative Study. Surgical technology international 27, 184-190.

3) Alexander, Nancy J. “Evaluation of male infertility with an in vitro cervical mucus penetration test.” Fertility and sterility 36.2 (1981): 201-208.

4) Eggert-Kruse, Waltraud, et al. “Prognostic value of in vitro sperm penetration into hormonally standardized human cervical mucus.” Fertility and sterility 51.2 (1989): 317-323.

5) FERTI·LILY Conception Cup Usability study, 2018.

6) Mahony, M. C. (2001). Evaluation of the effect of a cervical cap device on sperm functional characteristics in vitro. Andrologia, 33(4), 207-213.

Schuiven naar boven