Wetenschappelijk

WETENSCHAPPELIJK

KLINISCHE ONDERBOUWING
FERTI·LILY

Lees op deze pagina het wetenschappelijke bewijs voor hoe conceptie cups de vruchtbaarheid ondersteunen en lees beoordelingen van FERTI·LILY gebruikers.

Cervicale Caps en Cups (Conceptiecups) worden al tijden gebruikt ter verbetering en ondersteuning van vruchtbaarheid. Het voornaamste doel van deze hulpmiddelen is om het ejaculaat zo dicht mogelijk bij de baarmoedermond te krijgen en de hoeveelheid spermatozoa die door het baarmoederhalsslijm zwemt op weg naar bevruchting te maximaliseren (1) . Van deze cervicale cups is aangetoond dat ze het aantal spermacellen dat het baarmoederhalsslijm binnendringt met meer dan 300% kunnen verhogen (2) .

CONCEPTIECUPS KUNNEN
HET AANTAL SPERMACELLEN DAT
HET BAARMOEDERHALSSLIJM
BINNENDRINGT MET MEER
DAN 300% VERHOGEN

Een verhoogde concentratie van spermatozoa in het baarmoederhalsslijm heeft een gunstig effect op de kans op bevruchting (3) . Een stel met een hogere penetratie van het Spermatozoa – Baarmoederhalsslijm heeft na 6 maanden een significant hogere kans op zwangerschap dan stellen met een lage penetratiegraad (29,1% vs. 2,3%).
“Zelfs bij stellen met een normale spermakwaliteit van de man werden duidelijk meer zwangerschappen vastgesteld bij een goede penetratie van het baarmoederhalsslijm”(4) .

In de afgelopen jaren hebben verschillende veranderingen in de technologie van cervicale cups geresulteerd in oplossingen die stellen thuis kunnen helpen om zwanger te worden. Een groot nadeel van deze oplossingen is dat ze te gebruiksonvriendelijk zijn om naar tevredenheid in de thuissituatie te gebruiken.

De FERTI·LILY Conceptie Cup combineert de klinische werking van traditionele cervicale cups met het gebruiksgemak en comfort dat mag worden verwacht van een product dat zonder recept verkrijgbaar is. De FERTI·LILY Conceptie Cup is een herbruikbaar hulpmiddel dat zelf gemakkelijk vaginaal kan worden ingebracht. Het kan stellen helpen om de kans op een zwangerschap in een vroeg stadium te vergroten vanuit het comfort en privacy van thuis (5) .

De FERTI·LILY maakt geen inbreuk op intimiteit (6) . Hoewel de FERTI·LILY Conceptie Cup geen directe invloed heeft op de ovulatie of andere factoren die de vruchtbaarheid kunnen beïnvloeden, kan de FERTI·LILY Cup de kans op zwangerschap bij verder gezonde stellen op een natuurlijke manier vergroten. De FERTI·LILY is ontwikkeld in samenwerking met Europese gynaecologen en vruchtbaarheidsspecialisten.

Testimonials

1) Flierman, P. A., Hogerzeil, H. V., & Hemrika, D. J. (1997). A prospective, randomized, cross-over comparison of two methods of artificial insemination by donor on the incidence of conception: intracervical insemination by straw versus cervical cap. Human reproduction (Oxford, England), 12(9), 1945-1948.

2) Pelekanos, MICHAEL J. (2015). Postcoital Sperm Assessment Comparative Study. Surgical technology international 27, 184-190.

3) Alexander, Nancy J. “Evaluation of male infertility with an in vitro cervical mucus penetration test.” Fertility and sterility 36.2 (1981): 201-208.

4) Eggert-Kruse, Waltraud, et al. “Prognostic value of in vitro sperm penetration into hormonally standardized human cervical mucus.” Fertility and sterility 51.2 (1989): 317-323.

5) FERTI·LILY Conception Cup Usability study, 2018.

6) Mahony, M. C. (2001). Evaluation of the effect of a cervical cap device on sperm functional characteristics in vitro. Andrologia, 33(4), 207-213.

Schuiven naar boven
Chat openen