Baarmoedermond

Baarmoedermond

Ook de toegang naar je baarmoeder, de baarmoedermond, verandert gedurende je cyclus. Net voordat je ovuleert zit je baarmoedermond hoger. Dit gedeelte voelt vochtiger en zachter als je bijna moet ovuleren. Het gat in de baarmoedermond is de verbinding naar de baarmoeder en die opent een beetje. Je kunt het niet goed zien, maar er zijn vrouwen die dit kunnen voelen.

Er is superhandig ezelsbruggetje om te weten of je ovuleert: SHOW. Soft (zacht), High (hoog), Open (hetzelfde…) en Wet (nat). Eigenlijk zoals de binnenkant van je lippen, die van je mond dan. Als je baarmoeder zo aanvoelt, ben je aan het ovuleren.

Na je ovulatie, daalt de baarmoedermond, wordt droger en steviger en het gaatje sluit. Dit kan meteen of een paar dagen gebeuren na je ovulatie.

Tijdens je menstruatie zit de baarmoedermond ook laag, voelt die stevig aan…beetje zoals het puntje van je neus en staat het gaatje open om te zorgen dat je kunt vloeien. Na je menstruatie sluit het gaatje zich weer.

Mocht je vragen hebben, kun je altijd even mailen. Wij helpen je graag bij je kansen te vergroten op een little miracle.

Baarmoedermond
Schuiven naar boven