Een warme baarmoeder voor je vruchtbaarheid

Een warme baarmoeder voor je vruchtbaarheid

Mijn naam is Ismee en ik ben orthomoleculair therapeut en voedingsdeskundige. In mijn praktijk help ik mensen naar een klachtenvrij bestaan op een geheel natuurlijke manier. Ook ondersteun ik veel vrouwen bij hun wens om natuurlijk zwanger te raken. Ik neem mijn volgers op Instagram (@ismee.pureliving) regelmatig mee in mijn zoektocht naar een gezonde leefstijl. Ik neem daarbij alle aspecten mee zoals; voeding, beweging, persoonlijke verzorging, stress, straling en chemische stoffen. Mocht je vragen hebben, neem dan gerust contact op.

Cooking a bun in the oven

De FERTI·LILY Conceptie Cup bevorderd de hoeveelheid zaadcellen die in de baarmoeder belanden en uiteindelijk bij het eitje terechtkomen. Maar wist je dat een bevruchte eicel zich niet goed kan nestelen in een “koude” baarmoeder? Warmte is essentieel. In het Engels noemen ze een zwangerschap ook wel: cooking a bun in the oven! Dit is eigenlijk heel logisch, jouw lijf moet warm zijn om een baby te maken. De innesteling is de eerste fase. Maar hoe krijg je je baarmoeder en slijmvlies in de juiste conditie? 

Beweging

Laten we beginnen bij het begin. Warmte komt vanuit een goede doorbloeding, om een goede doorbloeding te stimuleren is beweging nodig. Dit hoeft geen intensieve beweging te zijn, 30 minuten rustige beweging per dag is de start. Onder rustige beweging vallen dingen als: een wandeling, yoga, rustig zwemmen en stretchen. Deze verwarmende gewoonte kun je gemakkelijk aan je leefstijl toevoegen! Daarnaast is het uiteraard interessant om 1 a 2 keer per week wat intensiever te bewegen, wist je dat zweten eigenlijk een hele goede detox is? Wat je ook kun doen om je lijf op te warmen is het in te smeren met warme olie. Vul een glazen flesje of potje met een klein beetje amandelolie en verwarm deze in heet water. Masseer je hele lichaam in met de olie, niet tot je er in druipt, je kunt gewoon een beetje gebruiken want het gaat vooral op de beweging. Laat dit lekker 30 minuten intrekken en stap dan onder de douche! De perfecte verwarmende self-care routine voor je gaat slapen. 

Externe warmte

Naast beweging is externe warmte heel belangrijk. Je krijgt letterlijk een koude baarmoeder als je het koud hebt. Vroeger waren ze nog niet zo gek, wat je namelijk nodig hebt is een kruik. Een ouderwetse warm water kruik is een echte musthave als je een kinderwens hebt. Naast dat deze warmte rust geeft aan je zenuwstelsel is het ook heel fijn voor je spieren en je hormonen. Met regelmaat een kruik, kan in de avond maar ook overdag, is heerlijk om je wat extra warmte te geven. En herinner je je nog dat je moeder vroeger altijd wilde dat je je hemd in je broek deed? Ik wil dat je dit ook weer gaat doen. Warme sokken aan die voeten, check. Warm douchen, check. Warme maaltijden, check. Warme dranken, check. Ijsklontjes in de prullenbak, check. 

 Warm eten

Warm eten is verwarmend. Je dag beginnen met iets warms is het perfecte hormoon-proof begin van de dag. Kies bijvoorbeeld voor een warme teff pap met plantaardige melk, banaan, kaneel en noten. Verwarmend en voedend. Het zou eigenlijk een streven moeten zijn om minimaal twee keer per dag warm te eten. Ons broodje kaas is natuurlijk sowieso een beetje achterhaald. Laten we dit vervangen met een warme omelet met groenten zoals zoete aardappel en spinazie. Gekoelde dranken zijn niet ideaal voor ons hormoonstelsel. Kies daarom voor ongekoelde dranken en vraag altijd om water wat niet uit de koelkast is gekomen. Drink thuis ook liever geen koude sappen of water uit de koeling. Kamertemperatuur of lauw is het beste voor je hormoonstelsel en lichaam. Warme sap? Ja! Vies he? Sap is een suikerbom en dus helemaal niet erg om lekker te laten staan 😉

 Warmte zorgt voor een fijne innesteling en het bevorderd de celdeling. Maar warmte is niet enkel voor een zwangerschap belangrijk, warmte is tijdens ons gehele leven van groot belang. We zijn geneigd te kiezen voor rauwe, koude en snelle voeding zoals hippe groenten shakes.. Maar we zijn vergeten dat ons lichaam koude dranken en voeding eerst moet opwarmen voor het de voedingsstoffen echt kan opnemen. Een verwarmd lichaam zorgt dus ook voor een veel betere opname van belangrijke voedingsstoffen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven