Wil je zwanger worden? Dit zijn jouw eerste stappen

Wil je zwanger worden? Dit zijn jouw eerste stappen

Probeer je zwanger te worden en ben je op zoek naar succesvolle manieren om je kansen op zwangerschap te vergroten? Of je nu net bent begonnen of het juist al een tijdje probeert; het kan lastig zijn om de juiste informatie te verzamelen. Door de enorme hoeveelheid informatie op het internet kan je je al snel overweldigend voelen. Geen zorgen; in dit artikel vertellen we welke eerste stappen je het beste kunt nemen om zwanger te worden.

 

1. Natuurlijk, stoppen met de anticonceptiepil. Maar wanneer?

Het meest voor de hand liggend eerste stap; stop met het gebruik van (hormonale) anticonceptie zodat je normale cyclus weer op gang kan komen. De pil kan altijd worden gestopt, dus je hoeft ook niet die hele maand af te maken. 

Nadat je bent gestopt met de pil, kan je al 48 uur later ovuleren. Dus na het stoppen, kan het zijn dat je al binnen en paar dagen vruchtbaar bent. Dus hoe vroeger je stopt, hoe beter 😉 De meeste vrouwen menstrueren pas twee tot vier weken nadat ze zijn gestopt, maar je kunt in deze tijd nog steeds zwanger worden, maar, iedereen is anders! Sommige vrouwen hebben ook dat het een paar maanden kan duren voordat hun menstruatie weer normaal is. Maar maak je geen zorgen, gelukkig heeft onderzoek aangetoond dat het nemen van de pil geen invloed heeft op vruchtbaarheid.

2. Bespreek het met je huisarts

Voordat je zwanger wordt, raden wij je aan om langs je huisarts te gaan. We weten dat dit vaak als een onnodige stap voelt… maar weet dat dit je alleen maar kan helpen! 🙂 Zo kunnen jullie je gezondheid en medisch dossier doornemen, en eventuele zaken die van invloed kunnen zijn op de zwangerschap bespreken. Bijvoorbeeld, hormoon niveaus, kwaliteit van de eicellen, gezond eten, etc. Dit geeft je ook de kans om te testen voor seksueel overdraagbare aandoeningen zodat de kansen optimaal zijn om zwanger te worden.

3. Drink, rook of gebruik je drugs?

Zo ja, snappen we helemaal dat het lastig kan zijn om direct te stoppen. De rede waarom het aangeraden is om niet te roken en drinken terwijl je zwanger wilt worden is zodat je de kans op vroeggeboorte, geboorteafwijkingen en kindersterfte verkleint. Wij hebben een paar tips als het lastig voor jou is om te stoppen:

👉 Als je hebt besloten dat je niet gaat drinken/roken/drugs gebruiken, kun je dit bij evenementen van tevoren melden om te voorkomen dat er vragen worden gesteld, en om situaties te voorkomen waarin je je ongemakkelijk voelt om jezelf te rechtvaardigen. ⁠

👉 Met het budget dat je normaal aan alcohol/sigaretten/drugs zou hebben uitgegeven, vergeet dan niet om jezelf te belonen in plaats van het als een straf te zien! Koop die mooie trui die je graag wil, bezoek een spa of ga naar dat leuke restaurant dat je altijd al wilde proberen 😇⁠

👉 Met betrekking tot alcohol, kan je ook alcoholvrije dranken drinken, zoals alcoholvrije wijn, bier, sterke drank en sterke drank. Er zitten echt lekkere tussen! Er zijn zelfs hele winkels gewijd aan alcoholvrije dranken. Geef jezelf niet de schuld als je toch een paar drankjes drinkt… Leg niet te veel druk op jezelf. Soms is één drankje om te ontspannen beter dan het compleet te beperken.

4. Slik foliumzuur en vitamine D 

Om een ​​optimale omgeving te creëren waarin jouw baby kan groeien, is het gunstig om foliumzuur en vitamine D te nemen 1 tot 2 maanden voor én tijdens de zwangerschap. De aanbevolen hoeveelheid? Dagelijks 400mcg foliumzuur en 100mcg vitamine D. Foliumzuur helpt ernstige geboorteafwijkingen van de hersenen en de ruggengraat van de baby te voorkomen. Vitamine D vermindert de kans dat de botten van je baby zich niet goed ontwikkelen. Bekijk hier welke andere supplementen belangrijk zijn voor en tijdens je zwangerschap.

5. Vermijd schadelijke stoffen

Het wordt aanbevolen om de blootstelling aan giftige stoffen te minimaliseren. Denk aan synthetische chemicaliën, metalen, kunstmest, insectenspray en uitwerpselen van katten en knaagdieren rondom je huis en werkplek. Deze stoffen kunnen de voortplantingsorganen van mannen en vrouwen schaden. We weten dat dit moeilijk volledig te vermijden is, maar we hebben enkele tips om dit te beperken. Lees de tips hier.

6. Achterhaal je eisprong

Zodra je een gezonde levensstijl hebt omarmd, raden we je aan om je eigen lichaam beter te leren kennen. Leer bijvoorbeeld hoe je je cyclus kunt volgen zodat jij kunt voorspellen wanneer je ovuleert. Zo weet je wat voor jou het beste moment is om onder de lakens te duiken en je kans op conceptie te optimaliseren. Je kunt op diverse manieren je ovulatie achterhalen, onder andere door middel van een zelftest die je gemakkelijk thuis kunt gebruiken.

Er zijn 3 manieren waarop je je eisprong kunt volgen, die je in dit artikel kunt lezen.

7. Gebruik een Conceptie Cup

Heb jij je vruchtbare dagen achterhaald? Gebruik dan na geslachtsgemeenschap een conceptie cup. Een conceptie cup vergroot je kansen op zwangerschap met +48%. Na de zaadlozing breng je de cup je vagina in, zodat de zaadcellen naar de baarmoedermond (de opening van de baarmoeder) worden geduwd. Hoe meer zaadcellen de baarmoeder bereiken, hoe groter de kans dat een van de zaadcellen de eicel bereikt en binnendringt, en hoe groter de kans op bevruchting.

8. Gebruik een spermavriendelijk glijmiddel

Uiteraard moet geslachtsgemeenschap ook leuk blijven! Zo kan glijmiddel tijdens het vrijen helpen. Dit is prettig als je last hebt van vaginale droogheid; een veelvoorkomend probleem voor vrouwen die zwanger willen worden. Maar, gebruik geen standaard glijmiddel als je zwanger probeert te worden. Veel glijmiddelen kunnen namelijk ingrediënten bevatten die de zaadcellen beschadigen. Gebruik een spermavriendelijk glijmiddel met ingrediënten met de juiste pH-waarden, die niet te zuur en alkalisch zijn, die de pH-waarden van het baarmoederhalsslijm evenaren. Zo wordt het sperma niet geschaad.

 

Hoe snel kan je een zwangerschapstest doen?

Een zwangerschapstest meet de aanwezigheid van het zwangerschapshormoon hCG in je urine. Bij ongeveer 85 procent vindt de innesteling 6-10 dagen na je eisprong plaats en zullen je hCG-waarden elke 48 uur verdubbelen. Op dat moment kan een zwangerschapstest jouw hCG-waarden meten, wat een positief resultaat toont als je zwanger bent.


Alle tools die jou helpen om zwanger te worden:

Om je te helpen jouw kansen op conceptie te optimaliseren, hebben we een vruchtbaarheid starter-pack samengesteld! De vruchtbaarheid starter-pack bestaat uit:

 

  • De FERTI·LILY Conceptie Cup verhoogt je kans op een zwangerschap met 48%.
  • De FERTI·LILY Conceptie Gel (50ml) is een klinisch bewezen spermavriendelijk glijmiddel.
  • 10 ClearBlue® ovulatietesten om je vruchtbare dagen te achterhalen.
  • 2 ClearBlue® zwangerschapstesten.
  • 1 Yummygums Mommy box met zwangerschapsvitamines bij een kinderwens met foliumzuur en vitamine D3.
  • Een vruchtbaarheidsgids met nog meer tips over hoe je zwanger kan worden!

De vruchtbaarheid starter-pack is zorgvuldig uitgekozen om jou te helpen om zwanger te worden. Al deze producten optimaliseren de kansen op conceptie vanuit het comfort van je eigen huis. Ontdek nu de tools die jou helpen de kans op zwangerschap te vergroten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven