Intimiteit te behouden als je probeert zwanger te worden?

Intimiteit te behouden als je probeert zwanger te worden?

Wij geloven dat het proberen om zwanger te worden één van de meest intieme en opwindende momenten is die een stel met elkaar kan delen. Maar als het niet zo snel gaat als je zou willen, begint de routine van het bijhouden van je meest vruchtbare dagen en kan paniek de passie snel vervangen. Het volgen van een schema kan soms wat overweldigend voelen waardoor het kan zijn dat je de zin om te vrijen verliest. Hoewel het belangrijk kan zijn om een schema te volgen, zijn er verschillende manieren om de ervaring zo prettig mogelijk te maken en te voorkomen dat het als “moeten” aanvoelt. 

Wees niet te streng voor jezelf. Het is normaal dat stellen het gevoel hebben dat ze minder intimiteit ervaren als ze proberen om zwanger te worden, maar erken ook dat er verschillende manieren zijn intimiteit te behouden. Bij deze delen we graag een paar tips om de intimiteit tussen jou en je partner te herontdekken. 

Communicatie

Het is bijvoorbeeld erg belangrijk om met elkaar te blijven communiceren. Bespreek onderwerpen die je misschien dwars zitten, je behoeftes, vragen of advies etc. Zorg goed voor je mentale welzijn. Hoe je je mentaal voelt als je zwanger probeert te worden moet één van je prioriteiten zijn om te zorgen voor minder stress en frustratie. Onthoud dat een lager stressniveau je vruchtbaarheid kan verhogen! Als je minder stress hebt, kun je ook meer genieten van geslachtsgemeenschap en een hechtere band met je partner onderhouden. Zorg ervoor dat je deze onderwerpen goed met elkaar kunt bespreken.

Quality Time

Een andere tip is om ervoor te zorgen dat je genoeg quality time als stel hebt ingebouwd. Gebruik deze tijd om dingen te doen waar jullie allebei blij van worden en misschien is het tijd om samen een project te beginnen! Het is goed om afleiding te hebben van alle stressvolle momenten die je hebt tijdens het proberen om zwanger te worden. Zo blijf je productief en kunnen jij en je partner de intimiteit behouden.

Timing

Alleen geslachtsgemeenschap hebben tijdens de vruchtbare dagen lijkt heel logisch. Dit kan echter vaak resulteren in een gebrek aan intimiteit daarna, wat betekent dat er grote pieken in seksuele activiteit zijn, terwijl er voor de rest weinig tot geen actie is. Probeer het niet te overdrijven en geef je lichaam ook de tijd om je natuurlijke libido te volgen. Dit kan helpen om de geslachtsgemeenschap leuker te houden voor zowel jezelf en je partner. Hoewel je misschien het gevoel hebt dat je elke dag geslachtsgemeenschap moet hebben om je kansen op bevruchting te vergroten, is geslachtsgemeenschap om de dag vanaf ongeveer 5 dagen vóór je eisprong voldoende. Het wordt ook aanbevolen om je routine af en toe te veranderen omdat elke vrouw een unieke vruchtbare periode kent, dus een verandering in je routine kan in je voordeel werken. 

Een expert tip van @thefertilitytribe is de aanbeveling om buiten je normale ovulatietijd vrij te maken voor geslachtsgemeenschap. Op deze manier is de ovulatietijd niet de enige keer dat je intiem bent en voelt het minder als een klus tijdens je ovulatie.

Ten slotte een tip van Katy DeJong van The Pleasure Anarchist (@thepleasureanarchist) die adviseert om je idee van wat het betekent om seksueel verbonden te zijn, uit te breiden. Eén van de beste manieren om erotische energie en intimiteit te behouden en te cultiveren terwijl je probeert zwanger te worden, klinkt in eerste instantie tegenstrijdig, maar probeer penetratie en / of orgasmes een tijdje uit je prioriteiten te halen. Het is gemakkelijk om extra gefocust te zijn op het hebben van penetrerende geslachtsgemeenschap, omdat zo mensen zwanger kunnen worden, maar geslachtsgemeenschap is zoveel meer dan dat. Probeer lang te kussen of langzame sensuele aanrakingen en laat dat de hele ervaring zijn wat het is, zonder enige verwachting dat het verder gaat. Tijdelijk grenzen stellen aan seksueel spel kan zeer erotisch zijn omdat we onszelf toestaan volledig aanwezig te zijn, zonder de druk om te presteren. 

 

Al met al moedigen we je aan om deze tips samen met je partner verder te verkennen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven