Boost Je Libido

Boost Je Libido

Heb jij ook een laag libido terwijl je zwanger probeert te worden? Dit is geen ongewoon probleem en je bent zeker niet de enige! Ongeveer 30-40% van de vrouwen worstelen met dit probleem [1]. Veel factoren kunnen leiden tot een laag libido, en wij hebben en paar tips voor het boosten van je libido. Gelukkig zijn er ook manieren waarop jij je libido op natuurlijke wijze kunt verhogen of terugbrengen. We willen graag tips met je delen om je te helpen dit te overwinnen.

Waarom heb ik een laag libido?

Redenen waardoor je libido lager kan zijn tijdens de periode waarin je probeert zwanger te worden, kunnen te maken hebben met de getimede geslachtsgemeenschap. Het gevoel dat je seks hebt op commando.Seks op commando komt natuurlijk niet met een libido op commando. Er zijn veel factoren die je libido kunnen beïnvloeden. Je relatie, leeftijd, medicijnen, emotioneel welzijn of ziekte kunnen allemaal van invloed zijn op je libido. We weten dat testosteron en oestrogeen hormonen zijn die verband houden met je libido en dat ze afnemen naarmate we ouder worden.

Gelukkig zijn er veel manieren om je libido te verhogen!

Hoe kan ik mijn libido verhogen?

Kruiden remedie

Experts beweren dat kruidengeneesmiddelen je libido kunnen verhogen.Voorbeelden zijn Maca en Rode Klaver.

Maca [2]

Maca komt oorspronkelijk uit Peru en wordt al jaren gebruikt om de vruchtbaarheid te verbeteren [3]. Maca heeft het vermogen om de oestrogeenspiegels in evenwicht te brengen, wat vaginale droogheid kan helpen verminderen. Maca is rijk aan voedingsstoffen die je lichaam helpen goed te functioneren, omdat het vitamine C, vitamine B6, koper en ijzer bevat. Dit kan je helpen om meer energie te krijgen, wat je ook verder kan helpen om je libido te verhogen. Maca kun je innemen in pil- en poedervorm en het kan worden toegevoegd aan smoothies of wat je maar wilt!

Rode Klaver [4]

Rode klaver is een kruid waarvan bekend is dat het het libido verhoogt, omdat het een hoog gehalte aan isoflavonen heeft, een plantaardig oestrogeen dat lijkt op vrouwelijk oestrogeen. Van oestrogeen is bekend dat het de zin in seks bij vrouwen verhoogt. Veel vrouwen die Rode Klaver gebruiken, beweren dat het hun humeur, slaap en energie verbetert. Het draagt dus veel bij aan de positiviteit![3]

Eten en Dieet

Dieet speelt een grote rol, zoals bij bijna alles. Er zijn veel voedingsmiddelen die je kunt eten om je libido te verhogen, maar ook veel voedingsmiddelen die je kunt vermijden om je libido te boosten.

Het is belangrijk om je Cholesterolgehalte in balans te houden. Een te hoog cholesterolgehalte kan de bloedvaten verstoppen en daardoor de bloedsomloop verminderen. Houd er rekening mee dat er ook voordelen zijn aan het hebben van cholesterol. Cholesterol kan worden gevormd tot testosteron en oestrogeen, hormonen die je seksuele verlangen kunnen vergroten. Houd het dus in balans! [3]

Voedingsmiddelen die we aanbevelen: [5]

 • Spinazie: Dit is rijk aan magnesium, wat helpt om ontstekingen in bloedvaten te verminderen en daarom de bloedsomloop verbetert.

 • Bananen: Deze zijn rijk aan kalium, wat de effecten van natrium vermindert. Zoute voedingsmiddelen kunnen de bloedtoevoer naar de geslachtsdelen verminderen, waardoor de behoefte aan seks wordt verminderd. Zoute voedingsmiddelen kunnen ook een oncomfortabel opgeblazen gevoel veroorzaken.

 • Gember: Dit wordt aanbevolen omdat het, je raadt het al, de bloedsomloop verbetert. Als je een paar keer per week een theelepel consumeert, profiteer je van alle voordelen.

Andere voedingsmiddelen die we aanbevelen:

 • Watermeloen

 • Oesters

 • Pure chocolade

 • Noten

Voedingsmiddelen om te vermijden: [6]

 • Alcohol: Natuurlijk kan een drankje of twee je helpen om in de stemming te komen, maar meer alcohol zal uiteindelijk je seksuele verlangen schaden!

 • Garnalen en andere zeevruchten: Gemiddeld wordt elke persoon iedere dag blootgesteld aan 10-13 pesticiden. 9 van de 10 pesticiden zijn hormoonontregelaars die het endocriene systeem schaden. Een voorbeeld is de kleuring die op garnalen wordt aangebracht. Dit wordt ook gedaan bij zalm, paling en andere vissen. Deze voedingsmiddelen kunnen het beste biologisch worden gegeten. De hogere prijs is het waard om je hormonen in balans te houden.

 • Supermarkt vlees: Supermarkten verpakken kaas en vlees vaak in plastic dat is gemaakt van PVC, dat in voedsel lekt. Dit kan leiden tot veranderingen in hormonale niveaus, waardoor het moeilijker wordt om de hormonen in balans te houden. Koop liever vlees bij de slager!

Andere voedingsmiddelen om te vermijden:

 • Water uit een plastic fles

 • Bewerkte voedingsmiddelen

 • Suiker

 • Transvetten

Omgaan met stress

Het verhogen van het libido kan via verschillende natuurlijke methoden. Het is belangrijk om een laag stressniveau te behouden, omdat dit één van de grootste libidoverstoorders is. We snappen dat stress waarschijnlijk het moeilijkste te beheersen is. Weet dat het beheersen van je stressniveau niet alleen je libido zal helpen, maar ook helpt het om bijna alle aspecten van je leven te verbeteren.

Zorgt het proberen om zwanger te worden voor stress binnen je relatie? Probeer dan te blijven werken aan de communicatie en de verbinding met je partner. Mocht je dit lastig vinden, vraag dan een professional om hulp.

Ook sporten helpt om het stressniveau te verminderen, het dopaminegehalte te verhogen en in het algemeen je lichamelijke en geestelijke gezondheid te verbeteren. Het draagt dus zeker bij aan het boosten van je libido en zelfvertrouwen.

Zelfvertrouwen heeft alles te maken met je zin in seks!

Geniet en ontspan

Als je worstelt met je libido, probeer dan deze tips en let op eventuele veranderingen die je ervaart. Houd de communicatie met je partner open en sterk en geef prioriteit aan de kwaliteit van je relatie. Bepaal de sfeer, geniet van jullie tijd samen en ontspan. Als je probeert zwanger te worden en een laag libido hebt, kun je jouw kansen op bevruchting optimaliseren met de FERTI·LILY Conceptie Cup.

Veel succes met het boosten van je libido!

Citaten

[1] Revving Up Women's Sex Drive. (n.d.). Retrieved from https://www.webmd.com/sex-

relationships/features/revving-up-womens-sex-drive

[2] Superfood: Maca. (n.d.). Retrieved from https://www.gezondheidsnet.nl/groente-en-

fruit/superfood-maca

[3] 5 Natural Herbs to Boost Sex Drive in Female Naturally. (2020, August 28).

Retrieved from https://www.parsleyhealth.com/blog/5-herbs-naturally-increase-sex-

drive/

[4] Davidson, K. (2020, August 20). Red Clover: Benefits, Uses, and Side Effects.

Retrieved from https://www.healthline.com/nutrition/red-clover

[5] Eat This, N. T. (2021, February 25). 21 Foods & Drinks That Increase Libido & Sex

Drive. Retrieved from https://www.eatthis.com/foods-to-increase-your-sex-drive/

[6] Stoddard, G. (2019, January 22). 27 Foods That Contribute to a Low Libido.

Retrieved from https://www.eatthis.com/foods-bad-for-sex-drive/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven