Conceptie Cup Versus Menstruatiecups

Conceptie Cup Versus Menstruatiecups

Differences between Ferti

Steeds vaker zien we online dat vrouwen zich afvragen of je een menstruatiecup kunt gebruiken om de kans op zwangerschap te verhogen. Is dat wel zo’n goed idee?

Hoewel menstruatiecups – zonder twijfel – een fantastische aanvulling zijn op alle menstruatieproducten, hebben de voordelen van deze cups geen betrekking op conceptie of zwangerschap. Toch krijgen we bij FERTI·LILY veel vragen over de FERTI·LILY Conceptie Cup: waarom en op welke manier is de Conceptie Cup anders dan een menstruatiecup? Wij delen alle kennis en zetten de verschillen voor je op een rij.

Maar eerst: laten we beginnen met de kenmerken waarin ze wél op elkaar lijken – want dat is in sommige opzichten zeker het geval.

Zijn menstruatiecups vergelijkbaar met de Conceptie Cup?

Het is niet vreemd als je denkt dat een menstruatiecup een goede vervanging is voor de FERTI·LILY Conceptie Cup. Deze cups lijken namelijk op het eerste gezicht op elkaar wat betreft:

 

  • Prijs
  • Gebruiksgemak
  • Makkelijk verkrijgbaar in de winkel en online
  • Basisfunctie (het tegenhouden van vloeistof en voorkomen dat het gaat lekken)
  • Vorm (beide hebben een cupvormig design)

Menstruatiecups en de Conceptie Cup verschillen echter op belangrijke punten, zoals het design, comfort, veiligheid en de nodige steun en advies (daarover later meer). Tijd om hier eens in te verdiepen, zeker als je op zoek bent naar een product om je kans op zwangerschap te vergroten.

In deze opzichten verschillen menstruatiecups van de Conceptie Cup:

Het design

Menstruatiecups zijn speciaal ontwikkeld om bloed op te vangen en het weglekken hiervan te voorkomen. Dit product heeft daarom een diepere vorm en zit lager in de vagina dan de FERTI·LILY Conceptie Cup. Dit betekent dat de cup verder verwijderd is van de baarmoederhals (de opening van je baarmoeder) en dat het sperma een langere weg te gaan heeft naar de eicel.

Met een menstruatiecup wordt het sperma bovendien meer blootgesteld aan de omgeving van de vagina, omdat de cup zich verder van de baarmoeder bevindt. Hierdoor kunnen zaadcellen sneller afsterven als ze niet worden beschermd tegen de mogelijk schadelijke pH-waarde van de vagina.

De FERT·LILY Conceptie Cup is juist ondiep, zodat het sperma zo dicht mogelijk bij de baarmoederhals zit. De zaadcellen worden ook beschermd tegen de minder ideale omgeving van de vagina en hebben zo een hogere overlevingskans. Daarnaast zorgt de Conceptie Cup er ook voor dat meer sperma de baarmoederhals – en de baarmoeder – bereikt. 

De FERT·LILY Conceptie Cup kan binnenstebuiten worden geklapt zodat je het soepel kunt inbrengen en heeft een langere steel dan de menstruatiecup, waardoor je de cup gemakkelijk kunt verwijderen.

Comfort

Menstruatiecups worden gemaakt van diverse materialen. Afhankelijk van het merk, worden deze cups meestal gemaakt van medische silicone, rubber, elastomeer of latex. Dat laatste is een veel voorkomend allergeen. Als je dus niet oplet bij de aanschaf van de cup – of je weet niet dat je een allergie hebt – kan dit behoorlijk onprettig voelen. Bovendien variëren de materialen ook in comfort; sommige materialen zijn stijver en minder flexibel. 

De FERTI·LILY Conceptie Cup is zeer flexibel en gemaakt van zachte, medische silicone; perfect voor comfort en functie. Als je een product dichtbij je baarmoederhals brengt, hoop je natuurlijk wel dat de productdesigners hebben gedacht aan comfort.

Veiligheid

In tegenstelling tot menstruatiecups, is de FERTI·LILY Conceptie Cup in Europa geregistreerd als medisch hulpmiddel met het doel om de voortplanting te ondersteunen. Het is specifiek getest op veiligheid en werkzaamheid bij het ondersteunen van de voortplanting. Bovendien is het brein achter FERTI·LILY medisch ondernemer Robert Stal en vruchtbaarheidsspecialist dr. Maarten Wiegerinck, die het beste samenbrengen op het gebied van medisch productontwerp en vruchtbaarheid.

In tegenstelling tot de Conceptie Cup, vallen menstruatiecups onder sanitaire producten. Deze producten ondergaan geen veiligheids- en klinische testen, waardoor ze een andere kwaliteit kunnen hebben dan de FERTI·LILY Conceptie Cup.

Wanneer je op zoek gaat naar een product die jou kan helpen om je kinderwens te vervullen, is het belangrijk dat je een product gebruikt die niet alleen veilig is voor jou, maar óók voor het sperma. Zonder sperma is zwangerschap immers onmogelijk. Sperma is zeer kwetsbaar en zelfs de kleinste blootstelling van chemicaliën op de menstruatiecup kan een negatieve impact hebben op de gezondheid van het sperma. Met als gevolg dat bevruchting en een zwangerschap lastiger wordt.

Hulp & Advies

Wanneer je zwanger wilt worden en wel wat aanmoediging kunt gebruiken, is het fijn om met mensen hierover te kunnen praten. Gebruik je een menstruatiecup in plaats van de Conceptie Cup dan zal je niet dezelfde hulp en steun vinden die je graag zou willen – en die je verdient.

Heb je vragen over hoe je de menstruatiecup kunt gebruiken om de kans op zwangerschap te verhogen? Dan heb je waarschijnlijk weinig aan de informatie op de website en de social mediakanalen van het product, gezien zij niet beschikken – of online iets posten – over de kennis die jij zoekt. De klantenservice zal waarschijnlijk ook geen vragen kunnen beantwoorden omtrent conceptie en het gebruik van hun product. Ook kunnen ze geen passende oplossingen bieden als je niet tevreden bent.

Bij FERTI·LILY helpen we je graag! Jouw vragen, zorgen en gedachten kun je delen met het serviceteam én onze groeiende online community. Zo is er altijd wel iemand die jou kunt helpen en besef je dat je niet de enige bent.

FERTI·LILY versus menstruatiecups

Hoewel menstruatiecups een makkelijke vervanging lijken voor de Conceptie Cup – zeker als je er al één thuis hebt  – is dat niet het geval. Menstruatiecups hebben een hele andere functie, voldoen aan andere veiligheidseisen en kunnen gemaakt zijn van niet-medisch materiaal. Dit samen zorgt ervoor dat menstruatiecups niet geschikt zijn als natuurlijk conceptiemiddel.

Ben je op zoek naar een comfortabel conceptiemiddel dat je gemakkelijk kunt aanschaffen, overweeg dan de FERTI·LILY Conceptie Cup. Koop nu >

 

De FERTI·LILY Conceptiecup, €29.95

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven